Categories
News

Què fem amb La Granota?

La Granota és un edifici històric que es troba en desús al costat de l’escola La Llacuna. Fa uns mesos, pares i mares de l’AFA del col·legi van crear un Grup de Treball per pensar una solució a l’abandonament que pateix. Demà dimarts a les 17h se celebrarà una nova reunió de treball amb la presència de Laia Forné, assessora de la Regidoria de Participació i Territori de l’Ajuntament de Barcelona. La llista de participació és oberta.

 

Poblenou Today/ La Granota és un edifici històric que fa anys que està abandonat. Es troba al costat del pati de l’escola La Llacuna. Aquest espai inicialment havia de ser un Casal de Joves, però en adjudicar el casal de Joves a Can Ricart es va aturar aquesta iniciativa i l’edifici va ser cedit a l’Ajuntament. Durant els últims anys La Granota ha patit diversos capítols poc adients per trobar-s’hi al costat d’una escola: brutícia, aparició de rates, okupació… A més, el sostre de l’edifici és d’amiant, un material nociu i que actualment és il·legal. Un estudi tècnic assegura que l’amiant de l’edifici no és un perill imminent. Ara per ara s’està elaborant un projecte per retirar l’amiant assegurant l’edifici amb una nova teulada. Al marge d’això, periòdicament, i a petició de l’escola, l’Ajuntament envia equips de neteja per sanejar l’edifici, però els pares i mares de La Llacuna volen que s’iniciï un projecte de remodelació i dotar el barri d’un nou equipament públic.

 

Vista des del carrer Pallars de l’estat actual de l’edifici. Foto: Javier López

 

Objectiu: Projecte de Patrimoni Ciutadà

Des de l’AFA La Llacuna exposen que es poden dur a terme diverses línies d’actuació (algunes més factibles que d’altres). L’objectiu és que La Granota esdevingui un projecte de Patrimoni Ciutadà i que es pensin activitats que es podrien desenvolupar en aquest espai i que donin resposta a necessitats no cobertes al barri. Hi ha algunes idees sobre la taula com la creació d’un espai per a joves preadolescents, crear un espai per fer una federació d’AFAS i AMPAS, desenvolupar una cuina amb diversos interessos comunitaris, a inclús fer un espai de co-working o una cooperativa d’aliments.

Per tal de seguir avançant amb el projecte, demà dia 5 de febrer, a les 17h, es durà a terme una nova reunió de treball al menjador de l’Escola. Per a aquesta trobada l’AFA de La Llacuna ha convidat a Laia Forné, assessora de la Regidoria de Participació i Territori -que ja va formar part en el procés “Fem Rambla”- per explicar els nous mecanismes de participació de l’Ajuntament, per tal d’iniciar una proposta de futur. També explicarà els nous models de gestió comunitària que permeten a les entitats del barri, sense ànim de lucre, gestionar equipaments i serveis públics de proximitat.

 

La participació en aquesta reunió és oberta a tots els veïns i veïnes de Poblenou.

 

Imatge posterior de l’edifici. Foto de l’AFA La Llacuna.

 

 


PromoFarma Many GEOs

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *