Categories
News

L’escola Sant Martí i l’escola Vila Olímpica seran refugis climàtics

Els dos centres prendran mesures d’aigua, verd i rehabilitació en els patis i en els edificis per tal de disminuir l’impacte de la calor tant en període escolar com quan es fan activitats en patis oberts i casals.


Poblenou Today/ El canvi climàtic està obligant a prendre mesures a les ciutats. Segons les projeccions climàtiques, Barcelona patirà temperatures cada vegada més altes (2º més el 2050 i un 14% menys de precipitacions) que afectaran especialment als col·lectius més vulnerables com els infants i la gent gran.

L’Ajuntament de Barcelona ha estat reconeguda per l’Urban Innovation Action (UIA) de la Comissió europea pel projecte “Adaptació climàtica a les escoles”. Una iniciativa que té com a objectiu trobar un desenvolupament urbà sostenible i adaptat a la realitat climàtica. El projecte de Barcelona ha rebut una subvenció de 4 milions d’euros més 1 milió extra d’aportació municipal. El compromís és dur-lo a terme durant el període de 2019 i el 2022.

10 escoles han estat sel·lecionades per implantar aquest projecte, A Poblenou serà l’escola Sant Martí, i també l’Escola Vila Olímpica, que forma part com a sòcia del projecte des de la seva redacció.


Mesures blaves, verdes i grises

El projecte presentat planteja intervenir a les escoles amb un paquet de mesures blaves (incorporació de punts d’aigua de diverses tipologies en els patis), verdes (espais d’ombra també als patis) i grises (intervencions sobre els edificis per millorar-ne l’aïllament o generar energia). D’aquestes millores en podran gaudir la ciutadania ja que els patis romandran oberts durant l’estiu.

El projecte també tindrà una vessant pedagògica atès que els nens i les nenes participaran en el disseny de solucions climàtiques i en l’avaluació de les accions. Paral·lelament, diversos centres de recerca avaluaran científicament els resultats de les intervencions en termes de salut i rendiment escolar.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *