Jornada per repensar el futur de Can Ricart el pròxim 11 de maig

Diverses entitats del barri reclamen la rehabilitació dels espais en desús i una nova proposta respectuosa amb la memòria del Poblenou


Fa anys que Can Ricart continua en l’oblit. El conjunt fabril, tot un símbol del Poblenou industrial i catalogat com a Bé Cultural d’Interès Nacional, segueix sense tenir un projecte de futur clar. Els edificis i naus centrals, cedits el 2013 a la Universitat de Barcelona per fer-hi un campus de les Arts, porten 6 anys sense cap inversió, amb les cobertes enderrocades i amb problemes estructurals.

Segons informa la Taula Eix Pere IV en un comunicat, El Casal de Joves, el local Perequartu i la fàbrica de creació Hangar són els únics espais que dia a dia omplen de vida Can Ricart. Tot i així, les iniciatives associatives a Can Ricart es veuen limitades per l’abandonament i aïllament del conjunt, i per la manca d’espais on continuar ampliant l’organització d’activitats i de projectes socials.

Per tot això, la Taula Eix Pere IV, juntament amb el Casal de Joves del Poblenou, Agrupament Escolta l’Avenc i Hangar -Fàbrica de creació- reclama:

·La rehabilitació de les naus annexes per ampliar el Casal de Joves, proporcionar espai a un nou agrupament escolta i recuperar la cantina com a espai de trobada i inserció social. Les antigues cotxeres i casa del guarda es troben en un estat estructural greu i les intervencions pressupostades el 2017 per a la consolidació (250.269€) i la rehabilitació (1.252.713€) no s’han arribat a executar.

·La posada en marxa immediata del projecte per a les naus centrals de la UB o bé emplaçar a l’Ajuntament i al teixit veïnal a proposar de forma participativa un ús social alternatiu per a tot el conjunt.

·La recuperació de la traça de Pere IV pel Parc Central i la seva connexió amb Can Ricart, fent del seu entorn segur i transitable per a tothom.

·L’aturada del projecte 22@ que afecta al conjunt de Can Ricart per tal de fer una nova proposta respectuosa amb la memòria del Poblenou.

El proper 11 de maig es durà a terme una jornada reivindicativa per repensar el futur de Can Ricart.

Més informació aquí

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *