Categories
News

Tot el que has de saber per gaudir del Llum BCN Poblenou 💡

T’expliquem en 7 punts tot sobre la nova cita cultural imprescindible de Poblenou.

 

 

1. Què es Llum BCN Poblenou?

Llum Bcn Poblenou és el festival de la llum de Barcelona. Es celebra per segon any consecutiu a Poblenou (deixant enrere diverses edicions a Ciutat Vella), i l’esdeveniment transforma part dels carrers del barri en un laboratori d’experimentació on la llum és la protagonista total. Durant tres dies (15, 16 i 17 de febrer) podrem veure les creacions d’artistes, dissenyadors i arquitectes d’arreu  del món. Instal·lacions lumíniques que desafien les formes de l’espai urbà i que juguen amb les sensacions dels espectadors a partir de projeccions a gran escala, entorns interactius o noves tècniques com la il·luminació dinàmica. Tot un espectacle visual als carrers de Poblenou que ens convida a reflexionar sobre com pot evolucionar el llenguatge de l’espai públic en el futur.

 

 

2. El mapa!

Descarrega’l AQUÍ!. Per no perdre’t cap de les 23 creacions dels artistes professionals de tot el món, a més de les 15 instal·lacions dels alumnes de les escoles d’art, disseny, il·luminació i arquitectura de Barcelona. Agafeu boli i traceu el vostre recorregut ideal!

 

 

3. Les apostes de Poblenou Today

Hi ha una gran quantitat d’instal·lacions per explorar al Llum Bcn, però des de Poblenou Today tenim les nostres apostes personals. La primera d’elles és ‘Light Leaks’ dels artistes Kyle McDonald (USA) y Jonas Jongejan (Dinamarca). Els dos són artistes que treballen amb programació informàtica i en aquest projecte combinen diversos projectors, un sistema de visió per ordinador i 180 quilos de boles de mirall per a crear una sofisticada coreografia de reflexos. ‘Light Leaks’ s’ha exposat en diversos països durant els cinc últims anys, però aquesta serà la primera vegada que ho farà a l’aire lliure. A més es podrà veure en un dels racons més macos i màgics del recorregut: el pati del Museu Can Framis (C/ Roc Boronat, 116-126)

 

 

Una de les bogeries més interessants serà poder veure de nou en acció el singular ‘macro-instrument’ ‘Nautilus’ de l’artista català Xavi Lloses. Es tracta d’una escultura sonora autònoma i alhora un instrument musical, que té la capacitat d’interpretar una partitura generativa que compon en temps real a partir de ‘randomitzadors’. És a dir, que fa del lliure albir el seu modus d’expressió harmònic i rítmic. També pot ser tocat pel públic! Hi serà en un indret especialment freak: la planta -1 del Centre Comercial Glòries. 

 

El campus de la UPF del Poblenou (C/ Roc Boronat, 138), un dels racons també més interessants del recorregut, ja que combina la clàssica estètica industrial del Poblenou amb una arquitectura postmoderna i minimalista, acollirà ‘Future Ruins’ de l’artista francès Roman Tardy. Es tracta d’un espectacle que combina la projecció d’imatges digitals sobre la façana de l’edifici juntament amb 15 escultures de llum, que simbolitza l’arqueologia del nostre present vital. Tot això, a més, amb l’acompanyament d’una intensa peça musical a càrrec de Loran Delforge.

 

4. Compartiu les fotos amb el hashtag #LlumToday19. Les publicarem a Poblenou Today!

Vale, OK! El festival ha organitzat un concurs de fotos. Podeu participar compartint les vostres instantànies amb el hashtag #LlumBCN19. Però a Poblenou Today us animem també a compartir-les amb nosaltres a Instagram amb el súper-hashtag #LlumToday19, i les publicarem a la web! ¡Queremos arteeee! 📸✨

> #LlumToday19 <

5. Portes obertes a ‘mogollón de puestus’

Amb motiu del LLum BCN 2019 diferents espais, museus i centres culturals de la ciutat obriran gratuïtament les seves portes i organitzaran activitats especials. Podeu consultar la llista completa d’equipaments en aquest enllaç.

Una de les instal·lacions més interessants fora del circuit de Poblenou és ‘Geometry Of Light’ de Iker Gil i Luftwerk, una intervenció inmersiva de llum i so que es podrà veure en una de les joies arquitectòniques de la ciutat; el pavelló Mies van der Rohe.

 


6. Espai gastronòmic i recorregut OffLlumBCN

Al carrer de Tànger (entre el carrer de Zamora i el carrer de Pamplona) trobareu l’Espai gastronòmic Van Van Llum. Aquí hi haurà oferta de food trucks, podreu prendre una cerveseta i fer una paradeta a la vostra ruta. Aquest punt de trobada estarà ambientat amb un jardí d’arbres lluminosos!

D’altra banda, aquesta edició també s’ha organitzat l’Off Llum BCN 19, un recorregut alternatiu en que alguns associats del Poblenou Urban District, presentaran propostes lumíniques de petit format en el festival. Consulteu totes les accions AQUÍ.

 

‘Division’ de Joaquín Ferronato. Galeria Chez Xefo (C/ Badajoz, 46)

 

7. Info pràctica!

Horaris i informació general
·Divendres 15 i dissabte 16 de febrer, de les 19 a les 24 h
·Diumenge 17 de febrer, de les 19 a les 23 h
>L’accés a tots els espais és gratuït.

L’organització recorda que es reserva el dret d’anul·lar o canviar algun espectacle per raons tècniques o meteorològiques. D’altra banda, algunes instal·lacions lumíniques no són recomanables per a persones amb problemes d’epilèpsia. En algunes instal·lacions de capacitat d’accés és limitada.

 

Recordeu que durant aquesta setmana hi haurà afectacions al trànsit. El principal carrer afectat durant el LLum BCN serà Sancho de Àvila. Aquí teniu tota la informació.

 

Més informació a la web oficial de Llum BCN 2019.

 

Shein WW

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *