Categories
News

Emprenedores a P9!

Dones amb idees, empenta i un estil diferencial. Descobrim alguns dels nous projectes empresarials nascuts al barri i dirigits per ‘Super Womans’!


Zig Zag Club – Un espai creatiu per a petits i grans (C/ Passatge Cantí, 5)

La Sílvia i la Lourdes comparteixen la passió per la costura i la creativitat sense límits. I amb aquesta premissa han obert Zig Zag Club, un espai on imparteixen tallers per nens i adults (també fan casals i extraescolars) relacionats amb les arts i els oficis. “El que ens fa diferents és que, a més de formació en costura i patronatge, impartim cursos que ens emocionen i creiem que poden ser interessants pels veïns: des d’un taller de remeis naturals fins a un curs de terrisseria u oferir xerrades sobre la cultura del residu zero. El nostre treball també és sorprendre i fer una bona recerca de recursos formatius”, assegura la Sílvia. “El millor d’emprendre és construir un somni i fer realitat l’idea que tens el cap. També és molt gratificant veure el suport de la gent i l’aprenentatge que comporta el fet de constituir un negoci des de zero”, afegeix la Lourdes. 

Ambdues emprenedores també ofereixen altres serveis com lloguer de l’espai per esdeveniments i activitats, a més de vendre teles i complements especialment seleccionats i oferir les seves pròpies creacions. “Per aconseguir una bona economia circular és bàsic que un barri tingui una àmplia oferta de serveis per complir les expectatives dels veïns. Depèn de nosaltres, el petit i el mitjà comerç, mantenir aquesta economia!”, conclou la Sílvia.

Banay – Espai de criança i de trobada de famílies (C/ Ciutat de Granada, 79)

L’Alba i l’Arantxa van començar el seu projecte el setembre de 2018. Ambdues són mares i professionals del sector educatiu que creuen que una altra educació és possible. Banay és un espai de criança que treballa amb infants de 6 mesos a 3 anys, amb ràtios de nens molt reduïts. “Treballem des del respecte i volem que les criatures que convisquin en el nostre espai, decideixen per si mateixes com utilitzar el seu temps, i aprendre amb total llibertat”, assegura l’Alba.

A la tarda, Banay es converteix en un espai on fer tallers en família i activitats com música, ioga, o dansa creativa orientada a nens i nenes de 5 a 8 anys. “També oferim el nostre espai a altres professionals per realitzar activitats relacionades amb la maternitat. Ara, a més, cada dijous a la tarda obrim Banay de forma lliure i gratuïta perquè vinguin les famílies a compartir moments amb els seus fills”, afegeix l’Arantxa.

MAD Barcelona – Bijuteria de disseny per a totes les butxaques (C/ Pons I Subirà 4)

Marie Alart es va mudar a Poblenou, totalment enamorada del barri, fa tres anys. I aquest 2019 va decidir fer realitat el seu projecte. “En el barri faltava una bijuteria de complement de moda. Vaig trobar aquest petit local a prop del Mercat, i les portes s’han anat obrint de manera molt ràpida i natural”, afirma. El concepte de Mad Barcelona és oferir bijuteria de disseny per a totes les butxaques. “Tinc producte de moltes gammes diferents, amb preus de 5€ o 7€, i també peces més artístiques i exclusives… Sempre marques de proximitat i amb molt bon disseny”, afegeix. 

Per a la Marie la clau del seu negoci no se centra només en el producte, sinó també en el tracte amb el client. “Quan algú entra per la porta m’agrada estar amb ell, assessorar-lo i fer que se senti com a casa. Això és el millor d’emprendre el teu negoci: conèixer la gent del barri i fer que s’enamorin de la teva botiga i el teu projecte!”.

Puerto Escondido – Un lloc per gaudir de l’autèntic menjar mexicà (Carrer de Marià Aguiló, 26)

Maria Elena i Ermelinda, cuinera i gerent respectivament, són mexicanes residents a Poblenou, i ja en la seva maduresa han complert el seu somni. “Volem ensenyar la verdadera cuina tradicional mexicanana. Normalment quan es parla de cuina mexicana és relaciona a picant, ‘tacos’, ‘burritos’… i locals molt folklòrics. Nosaltres oferim la cuina tradicional de tota la vida”, explica la cuinera Maria Elena.

Què fa diferent el restaurant? “Puerto Escondido és un local ampli i confortable, procurem oferir un bon servei al client, els guiem per la nostra carta, i oferim plats tradicionals mexicans”, diu Ermelinda. Suggeriments: Des de ‘Guacamole amb Totopos’ fins al clàssic ‘Queso Ranchero’. Pels comensals que vulguin sabors més profunds: ‘Picaditas con panceta brasea braseada’, sopa de marisc I plats com les costelles en salsa, el ‘Pescado Zarandeado’ o cebiche. “El millor és beure com els plats tornen a la cuina completament buits!”, asseguren amb un somriure.

Article publicat a la Guia Poblenou Nº5!