Categories
News

El Museu Can Framis inaugura l’exposició ‘Llindar i Celístia’ de Jordi Fulla

La mirada estètica a l’arquitectura rural de l’artista Jordi Fulla (Igualada, 1967) protagonitza la nova exposició temporal del Museu Can Framis. “Llindar i celístia” es podrà veure entre l’11 de febrer i el 26 de juny de 2019 i esdevé un treball cabdal per descobrir la intuïció i la reflexió del pintor envers la natura.

 

Javier López/ ‘Llindar i celístia’ aplega diverses obres que l’artista Jordi Fulla ha creat al llarg d’anys sobre el tema de les cabanes de pedra seca a Catalunya. L’exposició ens permet descobrir el món de les cabanes que foren construïdes per pagesos i pastors, refugis rurals que servien per aixoplugar-se o emmagatzemar els fruits dels camps. Però l’artista també considera aquestes construccions com a “espais de reflexió i memòria”. Amb aquesta premissa, Fulla construeix un univers metafísic i poètic molt personal, amb suggerents imatges sense temps ni espai definits i aconsegueix traslladar l’aparent quotidianitat d’aquestes construccions a un plànol espiritual i transcendent.

La mostra ha estat comissariada per Natàlia Chocarro, adjunta a la direcció d’art de la Fundació Vila Casas, i està integrada per pintures, dibuixos i una instal·lació pictòrica que transforma en buit i en espai de trànsit –el de la mateixa existència–, l’interior i el llindar de les cabanes.

 

“És la meva feina habitar aquest no-res, aquest espai finíssim entre el fet tangible (en aparença) i allò inintel·ligible, que no és res més que la metàfora de l’acte de pintar”,

Jordi Fulla


A l’exposició també es pot veure la instal·lació ‘L’habitació del gra 2019’, on diversos companys del pintor com l’artista Gino Rubert, l’artista escocesa Jo Milne o el periodista cultural Esteve Plantada, entre d’altres, han contribuït al seu muntatge, construint petites fileres de gra al terra que complementen la visió de les obres.

Durant els pròxims mesos es duran a terme diverses activitats relacionades amb ‘Llindar i celístia’. El dijous 7 de març es presentarà el catàleg sobre la mostra, a més, el tercer dissabte de cada mes (a partir del 16 de març) es durà a terme una activitat familiar en què els més menuts podran construir la seva pròpia cabana a partir de materials extrets de la natura.

 

Podeu seguir totes les novetats del Museu Can Framis a la seva pàgina de Facebook.

Foto de Museu Can Framis

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *