El Festival Llum BCN Poblenou rebrà més recursos gràcies a l’impost turístic de la ciutat

Es destinaran un total de 165.000€ a la propera edició de l’esdeveniment.


Ajuntament de Barcelona/ Barcelona ha aprovat destinar més de 4,9 milions d’euros provinents de l’Impost d’Estades a Establiments Turístics (IEET) a un paquet de 14 projectes de foment de la cultura, la ciència i la millora de l’espai públic a la ciutat. Un d’ells és el festival Llum BCN Poblenou.

Segons informa l’Ajuntament, la majoria dels ingressos (1,7 milions) es dediquen a sufragar les despeses del Pla de convivència i el bon veïnatge a l’espai públic i els agents de visualització dels habitatges d’ús turístic no reglat (1,2 milions).

També es destinaran 400.000 euros a l’impuls de la Biennal Ciutat i Ciència; 370.000 euros a la millora de l’espai públic i la instal·lació de cabines sanitàries i urinaris fixos, i 300.000 euros a l’impuls d’activitats culturals com ara el Sònar+D o el programa de concerts als barris del Barcelona Obertura Spring Festival.

El festival Llum BCN, que se celebra anualment al Poblenou des de fa dos anys, també rebrà 165.000 euros.

Aquest és el segon any en què es gestiona el 50% de la recaptació a la ciutat de l’impost d’estades en establiments turístics (IEET), que grava les pernoctacions dels visitants en allotjaments reglats. Fins l’any 2016 el percentatge que rebia la ciutat era del 34%.

Els 4,9 milions de la partida aprovada corresponen a la recaptació feta a la ciutat en el segon i el tercer trimestre del 2018.

Foto: David Torrents i Maurici Gines

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *