Categories
News

El cinema mut d’Alfred Hitchcock arriba a Palo Alto amb ‘L’enemic de les rosses’

La tercera projecció del MUT Palo Alto fa un homenatge al mestre del suspens amb un film seleccionat per David Trueba. El DJ Javier Verdes, membre del col·lectiu Visual Phonic, acompanyarà la sessió amb una banda sonora en directe creada per a l’ocasió.


Nota de premsa (Tinkle) / El clúster creatiu Palo Alto Barcelona acollirà la tercera sessió del seu cicle de cinema mut i gratuït el pròxim diumenge 16 de juny a les 12 hores, amb la projecció de ‘L’enemic de les rosses’ (1927), film dirigit per Alfred Hitchcock abans d’endinsar-se en el cinema sonor. La pel·lícula ha estat seleccionada pel director, guionista i escriptor David Trueba (Madrid, 1969) per a formar part de la programació del MUT Palo Alto.

Aquest cicle cinematogràfic també compta amb la col·laboració del col·lectiu Visual Phonic. Un dels seus membres, el DJ barcelonès Javier Verdes, punxarà vinils en directe per tal d’oferir una banda sonora única, creada específicament per a l’ocasió. Els sons electrònics i els ritmes actuals seran l’eix central de les seves composicions.

‘L’enemic de les rosses (en anglès, ‘The Lodger: A Story of the London Fog‘) condueix l’espectador a través de la nocturna boira londinenca per tal de mostrar-li la història d’un assassí en sèrie que atemoreix la població. La pel·lícula forma part de la filmografia més desconeguda d’Alfred Hitchcock.

El mestre del suspens va rodar un total de 10 pel·lícules mudes al Regne Unit abans d’iniciar la seva prolífica trajectòria al cinema sonor. Aquesta primera etapa va ser clau per al desenvolupament d’un estil narratiu molt personal que, segons explicà el mateix Hitchcock, va aplicar per primera vegada en ‘L’enemic de les rosses’.

Propera sessió el 16 de juny amb imatges cedides per l’Arxiu Històric del Poblenou

El cicle decinema organitzat per la Fundació Palo Alto arrancà amb gran èxit de públic el 28 d’abril, amb l’humor genuí de Buster Keaton, director i protagonista de ‘Sherlock, Jr.’ (1924). Les projeccions continuaren amb la comèdia ‘The Freshman’ (1925), de Harold Lloyd, el 19 de maig.

Per a la pròxima sessió del 16 de juny també està prevista una gran afluència de públic. Aquells que acudeixin al visionat del film podran gaudir d’un vermut cortesia dels gestors de l’espai i conèixer el passat del barri de Poblenou a través d’imatges cedides pel seu Arxiu Històric que es projectaran abans i després de la pel·lícula.

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *