Categories
News

Carme, de la Papereria Carme: ‘Estic molt agraïda a tots els veïns que han confiat en nosaltres durant 30 anys’

La Papereria Carme tanca després de 30 anys de servei al barri. Parlem amb la seva mestressa, la Carme, perquè ens faci un balanç d’aquestes tres dècades al capdavant del seu negoci. Ella és la primera protagonista de la nostra campanya “Tu i Jo”, en la que descobrirem els rostres del comerç de proximitat en col·laboració amb l’Eix Comercial del Poblenou.

 

Tanquen després de 36 anys donant servei al barri! Què li diuen els clients?

Ah! Toda la vida Carme! Toda la vida… Fa 36 anys que estic aquí, al carrer Llull 171. Abans la Papereria Carme va estar 30 anys a la Rambla del Poblenou, al local on ara és la sabateria Villarroya. Quan jo la vaig agafar ens vam traslladar aquí. No era parenta de l’anterior propietària, la Teresa Anguera, va ser casualitat que em digués igual que el seu negoci! La meva família ha sigut del ram de la papereria tota la vida, hem arribat a tenir 7 papereries per tota Barcelona. A la Rambla 30 anys, i al carrer Llull 36… En total 66 anys de la Papereria Carme donant servei a Poblenou.

Per què tanquen?

Jo em jubilo, i els meus fills, el Pau i la Gemma, no volen seguir. Se’n van a viure a Tarragona. És una decisió que van prendre fa dos anys. Quan m’ho van dir em va saber molt greu! Ara ja ho tinc assumit. I tinc ganes que arribi l’estiu. Ara és una mica incòmode!

Per què?

Pels comentaris de la gent… I em fa pena, encara que també em sento alleujada. Una clienta m’ha dit: ‘Ara què farem sense tu?’ I jo li he contestat de broma: ‘Doncs anar a comprar al xino! (Riu). Faig aquests comentaris, però de broma, eh! La veritat és que estic molt agraïda a tots els clients i veïns que han confiat en nosaltres durant tants anys. Ha estat un immens plaer treballar per a ells.

 

L’anunci del tancament al Facebook de la Papereria Carme, el passat 26 de Febrer.

 

Per què no volen seguir els seus fills?

El petit comerç està fotut. Internet ens mata… I, t’ho dic amb sinceritat, quan es va muntar l’Abacus al barri, ja sabia que la gran damnificada seria jo. Fa molts anys que estic al ram i sé el que passa quan obre una Abacus a prop de petites papereries. Acaben tancant. He vist caure papereries molt potents, també amb servei d’impremta, per la competència d’empreses com aquestes. 

A la seva botiga no para d’entrar gent!

Aquí ho hem tocat tot per tirar endavant. La papereria treballa amb marges i imports molt petits i és un negoci en el qual has de treballar molt dur. Pots tenir la botiga plena de gent, però potser estàs facturant 80 cèntims amb cada client. Per tant el secret és diversificar negoci, i crec que és una cosa que hem fet bé durant tots aquests anys. A més, m’he pogut especialitzar en temes d’impressió i he pogut donar bon servei.

Des de la seva papereria ha vist canviar el barri.

Sóc de les que opino que el barri ha anat a millor. Molts veïns apel·len al sentimentalisme… ‘Abans la rambla era millor’, diuen. Però jo crec que no. Anys enrere, un dissabte qualsevol a partir de les set de la tarda, la rambla feia por. I gairebé no hi havia comerç al barri! Ara estem plens de turistes, és veritat, però tampoc hem sigut mai un barri de botigues, potser és per això que les 4 que hi erem podíem viure. 

Ha sigut feliç al seu negoci?

Molt! He gaudit molt xerrant amb la gent i m’ho he passat molt bé. He sigut feliç durants aquests 30 anys… crec que he treballat molt i hem intentat sempre donar el millor servei.

I que faran ara en aquest local?

No ho sabem, no trespassem el negoci perquè estem de lloguer. Diuen que bars i restaurants ja no es pot, no concedeixen més llicències… Aquest local tindrà molts pretendents perquè és molt gran! 

Esteu de liquidació. Què m’emporto?

De moment tenim descomptes en diversos productes entre el 10% i el 30%. Concretament les motxilles les tinc al 30%. Estarem de liquidació fins al mes de juny!

 

 


Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *