Categories
News

Can Felipa redueix en un 15% el consum total d’energia durant els primers dies de la Marató d’Estalvi Energètic

Els 12 equipaments del Districte de Sant Martí participants en la segona Marató d’Estalvi Energètic han estalviat l’equivalent al consum de 111 famílies, en electricitat, durant la primera setmana de Febrer. Hem parlat amb la direcció de Can Felipa per conèixer les dinàmiques que han adoptat al centre per reduir el consum.

 

Durant el febrer se celebra la 2a edició de la Marató d’Estalvi Energètic, una campanya de sensibilització i de bones pràctiques en l’ús d’energia que té com a objectiu reduir el consum d’aigua, electricitat i gas als equipaments municipals. La gran pregunta és: Quines mesures reals han pres els centres participants? Hem parlat amb la direcció de Can Felipa per conèixer les dinàmiques que han adoptat.

“Durant la primera setmana de la Marató vam aconseguir reduir notablement el consum respecte al febrer de l’any passat: un 16% menys d’electricitat, un 19,7% menys d’aigua i un 8,4% menys de gas. Vam prendre mides dels comptadors abans de l’inici de la campanya, i hem anat seguint l’evolució del consum per veure si les mesures que hem pres han tingut un efecte real sobre les lectures”, assegura Jordi Vilaboa, adjunt de direcció del CEM Can Felipa.

 

Els millors complements per al gym!

 

Des del centre valoren positivament la iniciativa i al marge dels números pensen que és important que el missatge perduri en la mentalitat de treballadors i usuaris. “Volem que la gent és conscienciï i que instauri aquests hàbits com a norma durant tor l’any”, afirma Vilaboa. El centre ha anat informant periòdicament a través de les xarxes socials sobre petits gestos per reduir el consum. “Coses molt senzilles però que van sumant: no emprar el vàter com si fos una paperera, fer un ús responsable de l’aigua a les dutxes o apagar els ordinadors i les llums cada vegada que no s’utilitzin”, afegeix.

La direcció de Can Felipa calcula que gràcies a la Marató d’Estalvi Energètic estalviarà entre un 10% i un 15% respecte a la despesa d’un mes normal. “A més al febrer, que és un mes calòricament important, on gastem més en electricitat per la calefacció i tenim més volum d’usuaris. Seria genial poder mantenir aquesta disminució de consum durant els pròxims mesos. Tots els centres de Sant Martí hem aconseguit reduir el consum i creiem que l’impacte és molt positiu”, sentencia Vilaboa.

Consulta en aquest enllaç tots els detalls de la Marató d’Estalvi Energètic.

#MaratóEnergiaBCN #dretsenergètics


 

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *